РФ частіше атакує Україну модернізованими ракетами – Євлаш

Російські загарбники активніше застосовують для ударів по Україні ракети Х-59 та їх модернізований варіант – Х-69.

Остання дещо потужніша й має більшу дальність ураження. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог вдарив по Миколаєву – показали наслідки

“Останнім часом ворог почав активніше використовувати ракети Х-59/Х-69 для того, аби уражати різні об’єкти наші інфраструктурні”, – сказав він.

За його словами, після нетривалої перерви ворог поновив свої масовані атаки по українських містах. У Повітряних силах припускають, що такі удари продовжуватимуться.

“Звісно, що ворог намагатиметься продовжувати атакувати. Однак основна його ціль – це повне знищення нашої країни, виведення з ладу нашої інфраструктури, завдання нам максимальних збитків”, – додав Євлаш.

У ніч на 28 квітня російські загарбники знову атакували Україну з повітря. Зокрема, ворог випустив чотири БпЛА типу Shahed-131/136, зенітну керовану ракету С-300 та п′ять безпілотників невстановленого типу.

Українські військові знищили усі чотири дрони Shahed на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині та Кіровоградщині. А також один безпілотник невстановленого типу на Миколаївщині.

Read Previous

“Політична тварина, яка чує страх” – Кулеба жорстко висловився про Путіна

Read Next

⚡️СВИТАН: В РФ хватит снарядов еще НА ГОД войны #shorts

Most Popular