Теперішньому поколінню українців прийдеться довше працювати у старості – міністерка

Нинішньому поколінню українців у старості доведеться довше працювати і забезпечувати себе своєю працею у літньому віці.

Зараз кількість працівників і пенсіонерів уже становить 1:1, сказала міністерка соціальної політики Оксана Жолнович на форумі “Демографічне майбутнє України: Стратегія стійкості та відновлення”.

“Нам уже необхідно думати сьогодні про те, що таке громадське здоров’я, потрібно створювати максимально інклюзивне середовище, щоб зберігати нашу активність і так само дуже серйозно працювати над постійним розвитком наших людей упродовж життя. Тобто над культурою сталого розвитку”, – наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бебі-бум чи демографічна криза? Цифри не брешуть

Для заміщення принаймні до 40% заробітку пенсією для людей похилого віку Україні потрібно ще приблизно 6 млн працівників. Цього не вдасться забезпечити лише збільшенням народжуваності.

“У цьому контексті особливого значення набуває питання, як повернути людей із-за кордону. Ідеться не лише про наших мігрантів, які рятуються від війни, а також про українців у багатьох поколіннях, також ідеться про тих, які вирішили виїхати набагато раніше, також ідеться про активних іноземців, яким тісно в їхніх країнах і які готові будуть обрати нашу державу для свого розвитку та свого дому”, – додала міністерка.

Станом на зараз близько 60% українських біженців планують повернутися додому. За даними управління Верховного комісара ООН у справах біженців через війну в Україні за кордоном знаходиться приблизно 6,3 млн громадян.

Виїзд наших громадян за кордон призвів до значного скорочення чисельності населення в Україні. Приблизно 4,2 млн українців, це ті, які знаходяться в країнах ЄС. Приблизно 1,3 млн у Росії або у Білорусії. А ще десь 400 тис. – це люди, які виїхали за межі Європи до інших країн.

Read Previous

🤬ЖДАНОВ: Увага! РОСІЯ просунулась на ХАРКІВЩИНІ. Почався РАПТОВИЙ наступ

Read Next

Росія скасувала “Безсмертний полк” – у британській розвідці прокоментували

Most Popular