Смертельна негода накрила центр США

Торнадо залишив тисячі людей без електрики у американському штаті Оклагома. Щонайменше 100 осіб по всьому штату зазнали поранень.

Стихія забрала життя чотирьох людей, серед яких немовля, пише The Associated Press.

“Торнадо почався пізно ввечері в суботу. Найбільших руйнувань зазнало місто Сульфур, де проживає близько 5 тис. осіб, де торнадо знищив багато будівель у центрі міста, перекинув автомобілі та автобуси і позривав дахи з будинків у радіусі 15 кварталів. Понад 20 тис. людей досі залишаються без електрики”, – сказано в повідомленні.

За словами губернатора Оклагоми Кевіна Стітта, близько 30 людей отримали поранення в Сульфурі, зокрема і ті, хто перебував у барі під час торнадо.

По всьому штату людей поранило уламками.

Торнадо пронісся через центр міста, перевертаючи автомобілі і зриваючи дахи і стіни з цегляних будівель. У будівлях, що залишилися на місці, повибивало вікна та двері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є загиблі та поранені – у США вирує негода

Представники Білого дому повідомили, що президент Джо Байден у неділю розмовляв з губернатором Стіттом.

Низка смертоносних торнадо з п’ятниці спричинили хаос у центральній частині США. У неділю стало відомо про ще одну смерть в Айові. Чоловік там отримав важкі поранення під час торнадо в п’ятницю.

Смертоносна негода забрала життя двох людей і пошкодила або зруйнувала понад 10 будинків, згідно з повідомленням Служби екстреної медичної допомоги округу Г’юз. Ще одна людина загинула на шосе поблизу міста Марієтта на півдні Оклагоми.

Сильні дощі, які прийшли в Оклагому разом із торнадо, також спричинили небезпечні повені. Підвищення рівня води в озерах призвело до закриття Національної зони відпочинку, де шторми зруйнували пішохідний міст.

У неділю Стітт видав указ про запровадження надзвичайного стану в 12 округах через наслідки негоди.

У США торнадо винесло чотиримісячного хлопчика з пересувного будинку. Його дивом знайшли живим на поваленому дереві.

Усі четверо членів родини вижили, хоча отримали різні травми.

Read Previous

Синоптики оновили прогноз на 29 квітня

Read Next

Ці два знаки отримають унікальний шанс – астрологиня назвала щасливчиків

Most Popular