ЗСУ повідомили останні новини – ранкове зведення з передової

Розпочалася 796-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 131 бойове зіткнення, повідомив уранці 29 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

“Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу та пункту управління противника”, – звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ на Харків: аналітики розкрили таємний задум росіян

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито шість атак РФ у районах населених пунктів Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог провів 18 атак в районах населених пунктів Копанки, Новосергіївка Харківської області; Макіївка, Невське, Серебрянське лісництво Луганської області; Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 29 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Григорівка, Іванівське, Кліщіївка, Новий, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 55 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Архангельське, Уманське, Сокіл, Очеретине, Калинове, Соловйове, Новопокровське, Новоселівка Перша та західніше Семенівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян у районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 15 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти чотири рази атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра, п’ять разів атакував позиції наших захисників у районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Ситуація на фронті загострилась – намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Ворог активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках – має тактичні успіхи.

Read Previous

Росіяни знайшли спосіб захисту від українських дронів – Forbes

Read Next

Наступ на Харків: аналітики розкрили таємний задум росіян

Most Popular