ВООЗ зробила крок до запобігання світових пандемій

Всесвітня організація охорони здоров’я збирається наступного місяця укласти угоду між державами-членами. Документ зобов’язує боротися зі світовими пандеміями.

ВООЗ розробляє угоду щодо запобігання світових пандемій, заявив генеральний директор організації Тедрос Гебреєсус під час саміту в Ер-Ріяді у неділю, пише Al Arabiya.

“Угоду, яка допоможе створити структуру для запобігання, забезпечення готовності та реагування на пандемію, розробляють з 2021 року. Це допоможе нам краще підготуватися і запобігти загрозі, такій як коронавірус”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-пандемія могла початися унаслідок експерименту

На глобальному рівні спостерігається зростання міжурядової співпраці у питаннях запобігання поширення інфекцій: спільна розвідка, механізм обміну патогенами для досліджень, допомога країнам, які мають можливість перейти до виробництва медичних товарів, а також створення пандемічного фонду, керованого Світовим Банком.

“Головне для нас – це мати угоду щодо боротьби з пандемією, якої держави-члени дотримуватимуться. Тож, якщо щось станеться, найкраще цьому запобігти”, – зазначив очільник ВООЗ.

В Україні циркулює 17 штамів коронавірусу.

У тому числі зафіксовано новий штам Covid-19 – “Дженні”. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. За його словами, новий штам було виявлено нещодавно.

Read Previous

“Змагаюся з дитиною”: Байден потролив Трампа

Read Next

Міка Ньютон показала, який вигляд мала 27 років тому: фото

Most Popular