В який день Страсного тижня можна садити городину

29 квітня розпочався Страсний тиждень. Православні християни готуються до Великодня.

В цей особливий великий тиждень прийнято садити городину. Але важливо знати, в які дні це робити найкраще. Gazeta.ua розповість про найсприятливіші.

Гарним днем для садіння городу вважають Чистий четвер перед Великоднем. В народі навіть приказка є: “На городі добре садити в Чистий четвер – все буде чисте”. Мається на увазі, що на городі не буде бур’янів.

Саджання картоплі у передвеликодній, “Багатий” четвер мотивують тим, що урожай буде щедрим. Але на Західному Поліссі картоплю садять у Страсну п’ятницю перед Великоднем.

Що можна садити в Чистий четвер

У цей день можете сіяти розсаду на помідори та капусту. Також можете садити зелень, моркву, кукурудзу, часник, огірки та капусту.

Місячний календар на травень не рекомендує посадку овочів, втім в Чистий четвер можна зняти будь-які обмеження.

Нічого садити та робити біля дому вже не можна у Страсну п’ятницю. У цей час варто обмежити будь-які домашні та городні роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишитесь без врожаю: що не варто садити після Великодня

Взагалі, городину уникали сіяти впродовж вербного тижня, щоб вона не була ликувата, як верба, а також буряки, бо будуть гіркі.

На травень припадає значна доля робіт у саду та на городі. Цього місяця зазвичай висаджують полуницю, кукурудзу, кавуни та інші культури.

Максимально ефективно використати час у городі та саду допоможе місячний посівний календар на травень.

Read Previous

Подружжя зрадників наводили російські “Гради” на прикордоння

Read Next

МИЛОВ: Депутаты РФ проговорились о КАТАСТРОФЕ. Это услышала вся Россия. Путин в шоке@Vladimir_Milov

Most Popular