ЗСУ можуть перехопити ініціативу й почати контрнаступ – Зеленський назвав три фактори

Стабілізація на фронті, перехоплення ініціативи Збройними силами України та розгортання контрнаступальних дій можливі.

Однак, це залежить від трьох основних факторів. Про це на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві заявив президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

За його словами, перший пункт – це проголосована фінансова підтримка партнерів на двосторонньому рівні. Другий – вчасне постачання зброї, третій – що конкретно в межах ухваленої допомоги отримає Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг визнав, що країни НАТО не передали Україні все обіцяне озброєння

“Я вважаю, що перший пункт, який був дуже складним, виконаний: є пакет, є фінансова підтримка, а це значить, ми можемо розраховувати на ці гроші. Другий пункт – вчасна підтримка нашої армії. Позитиву по цьому пункту я поки не бачу. Поставки є, але цей процес треба пришвидшити. Третій пункт, найголовніший, – що конкретно за ці гроші ми отримуємо”, – наголосив Зеленський.

Він також зазначив, що окреме питання стосується того, де українські військові можуть застосовувати західну зброю.

“Але це вже тема окремої бесіди”, – додав Зеленський.

До Києва 29 квітня прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Обговорили, зокрема, ініціативу Столтенберга щодо створення спеціального Фонду фінансової підтримки української оборони обсягом 100 мільярдів євро терміном на п’ять років.

Read Previous

⚡️СВІТАН: Є ПІДТВЕРДЖЕННЯ! Вгатили по НАЙВАЖЛИВІШИМ винищувачам Путіна

Read Next

Як правильно посадити магнолію, щоб цвіла щороку великими квітами

Most Popular