Плетенчук: росіяни не можуть використовувати Кримський міст у повному обсязі

Кримський міст є законною ціллю ЗСУ.

Речник ОК “Південь” Дмитро Плетенчук нагадав про загальнодержавну позицію, яку раніше озвучив президент Володимир Зеленський. Вона полягає у тому, що “ця споруда там абсолютно не повинна знаходитися і абсолютно зайва”, сказав він в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Міст зараз не забезпечує військову логістику окупантів в повному обсязі. Тому для РФ особливо важливу роль відіграють такі логістичні хаби як Джанкой.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський міст знищать у першій половині року – The Guardian

“Якщо ще автомобілями по ньому можна їздити, навіть військовими вантажівками, то повноцінний залізничний склад, наприклад, навіть цистерни з пальним, стоїть на Тамані вже місяцями, їх не пропускають на міст. Тому що немає впевненості в російських окупантів, що цей міст витримає після отриманих пошкоджень, завданих успішною операцією СБУ та ВМС”, – пояснив Плетенчук.

Російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію. Тому ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Однак, потужна зброя може знищити міст. Про це 24 каналу розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, безпілотники не здатні завдати суттєвої шкоди конструкціям мосту. Для його знищення потрібно застосовувати далекобійні ракети.

Read Previous

У Харкові й Одесі вибухи

Read Next

Ще не пізно для того, щоб Україна здобула перевагу на полі бою – Столтенберг

Most Popular