Призупинення прав громадян України: Малюська пояснив, що відбувається

Міністр юстиції Денис Малюська висловився щодо документа про призупинення прав громадян України.

Київ дійсно надіслав до Ради Європи повідомлення про можливість застосування обмежень певних прав практично одразу після запровадження воєнного стану 2022 року, написав він у Facebook.

Це частина міжнародних зобовʼязань, подібні повідомлення надсилаються ще з 2015 року.

“Це не ноу-хау – так чинять усі країни, які ведуть війну (крім РФ звісно, у них з правами людини завжди погано). А у квітні 2024 ми в черговий раз уточнили перелік існуючих обмежень і зменшили його”, – наголосив міністр.

Періодичний перегляд наших повідомлень та можливих обмежень – теж міжнародне зобовʼязання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ не прийшла у Раду, де говорили про скандал навколо квартири генерала

“Ще раз: Україна у квітні не призупинила захист, а якраз навпаки – переглянула та забрала застереження щодо обмеження певного набору прав”, – наголосив він.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вказав, що інформація про цей документ була подана викривлено.

“Йдеться не про обмеження прав людини, а про часткове скасування обмежень, які були застосовані раніше! Про це зазначається на офіційному сайті Ради Європи. Тобто обмеження Україна подавала ще до цього, а наразі вони не застосовуються!” – зауважив він.

Раніше ЗМІ опублікували документ, згідно з яким військове керівництво країни має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі, а також примусово відчужувати майно для потреб держави.

Read Previous

Обстріл Одеси: загинуло двоє осіб

Read Next

Справжній рай влітку: склали рейтинг маловідомих туристичних напрямків у Європі

Most Popular