Обстріл Одеси та Харкова – що сказав Зеленський

Президенту Володимиру Зеленському доповіли щодо ситуації в Одесі після російського ракетного удару та у Харкові після удару керованими авіабомбами.

Місцеві служби й рятувальники відреагували миттєво, сказав він під час відеозвернення.

“На жаль, в Одесі є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким. Багато поранених – усім надається зараз допомога”, – додав Зеленський.

Президент наголосив, що всі служби мають бути максимально ефективними та швидкими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі зросла кількість постраждалих і загиблих

“Оперативність у допомозі, вчасний та достатньо сміливий захист життя це те, що нам усім в Україні допомагає вистояти. Дякую всім, хто дійсно дбає про наших людей і всю нашу державу, дякую кожному й кожній, хто допомагає Україні! Дякую всім, хто б’ється проти російського зла”, – підсумував він.

Зеленський розповів також про переговори з секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

“Вчасне постачання зброї для наших воїнів, вчасні й достатні рішення про ППО для України це те, що необхідно просто зараз для захисту життя. Тим більше що у партнерів дійсно є всі необхідні системи, дійсно є вся необхідна якість зброї, щоб наші воїни могли діяти значно результативніше. Дякую Єнсу за розуміння й готовність допомагати”, – сказав він.

В Одесі сигнал повітряної тривоги пролунав о 18:24, за 4 хв. після цього стався вибух. У Повітряних силах попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння.

Уламки потрапили в “Палац студентів” Одеської юридичної академії. Там пожежа.

Загинули чотири людини.

Read Previous

Туреччина підтримає кандидатуру Рютте на посаду генсека НАТО

Read Next

Коли закінчить війна? Відверта розмова з Героєм України, комбатом К2 – Кирилом Вересом @Omelyanovi4

Most Popular