Чому сьогодні не можна нічого садити та обробляти город: головні заборони Великого вівторка

30 квітня віряни вшановують апостола Якова.

Він відомий як брат Господній за плоттю, має унікальне місце в історії християнства. Був сином Йосифа Обручника від його першої дружини і тому в Євангелії називається братом Ісуса Христа. Яків був назореєм, тобто особою, посвяченою Богові, і відомий своїм аскетичним способом життя.

Після Воскресіння Ісуса Яків був поставлений Єпископом Єрусалимської Церкви і головував на Апостольському Соборі в Єрусалимі 51 року. Він не подорожував з проповіддю по різних країнах, як інші апостоли, але зосередив свою діяльність у Єрусалимі, де навчав і священнодіяв.

Яків також склав Чин Божественної літургії, який згодом було скорочено святителями Василієм Великим та Іоаном Золотоустим. Ця літургія до сьогодні звершується в Єрусалимі в день пам’яті святого.

Життя апостола Якова завершилося мученицькою смертю близько 63 року. Він був убитий за свою віру, і його смерть вважається однією з причин падіння Єрусалиму, як зазначив юдейський історик Йосип Флавій. Яків також є автором Соборного послання, яке входить до книг Нового Завіту і має на меті втішити і зміцнити навернених до віри юдеїв.

Прикмети

Південний вітер і зоряне небо – літо буде теплим, але дощовим.

Град означає, що влітку також буде часто випадати град.

Якщо зацвіла черемха – чекайте на похолодання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири обов’язкові дії, які треба зробити під час прибирання у Страсний тиждень

Що не можна робити

Краще не ворожити, тому що цього дня нечиста сила може заволодіти розумом. Також наші предки вірили, що не можна працювати на городі – весь урожай пошкодиться. Не можна сумувати і плакати – цим ви закликаєте нещастя до своєї оселі.

Цього дня потрібно носити лише яскравий одяг. Так намагалися накликати щастя в своє життя.

Існувало повір’я, якщо в травні зіграти весілля, то родинне життя не вдасться. Тому це був останній день весни, коли можна було одружуватися.

29 квітня розпочався Страсний тиждень. Православні християни готуються до Великодня.

В цей особливий великий тиждень прийнято садити городину. Але важливо знати, в які дні це робити найкраще. Gazeta.ua розповість про найсприятливіші.

Read Previous

Море по коліна: яким трьом знакам зірки пророкують шалений успіх

Read Next

⚡Увага! Буданов вийшов з ЕКСТРЕНОЮ заявою. Цей СЦЕНАРІЙ чекає у війні | ЧЕРНИК & МУСІЄНКО | Найкраще

Most Popular