Літаюче авто здійснило перший пасажирський політ – відео

Літаючий автомобіль компанії KleinVision AirCar вперше піднявся в небо з водієм-пілотом та пасажиром.

Він піднявся в небо зі злітної смуги аеропорту П’єштяні у Словаччині, повідомляє KleinVision.

“Почесне право стати першим пасажиром літаючого автомобіля було надано легендарному французькому композитору Жан-Мішель Жарру. Його покатали над довколишніми заквітчаними лугами та чепурними хатинками словацьких селян. Швидкість літака-автомобіля була в межах 200-250 кілометрів на годину, хоча в максимальному режимі польоту агрегат може тримати 290 та літати на висоті до 5,4 кілометрів”, – сказано в повідомленні.

Музиканту показали ангар із літаком та розповіли про його особливості. Ціна авто становить $500 тис. До 2026 року AirCar може потрапити на ринки багатьох європейських країн, навіть азіатських.

Експерти аналітичного центру Morgan Stanley вважають, що ринок летючих автомобілів може досягти $1 трлн до 2040 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші вживані електромобілі в Україні

Зручність автомобіля в тому, що він має допуск до експлуатації на дорогах загального користування та політний сертифікат літального апарату. З режиму автівки гібрид потребує всього 90 секунд для випуску крил і підготовки до польоту. Зліт виконується як з бетонної смуги аеропорту, так і з твердої трав’янистої поверхні чи ґрунтової дороги.

Якщо для поїздки автотрасою водієві потрібно мати лише водійське посвідчення категорії В, то для польотів слід пройти хоча б курси підготовки пілотів малої авіації.

AirCar є одним із перших літаючих автомобілів з офіційним сертифікатом придатності до польотів. Він може подолати відстань до 1 тис. км в режимі польоту і проїхати на землі понад 500 км.

Безпілотний електрокар від компанії Apple не з’явиться на авторинку найближчим часом. Компанія повністю згорнула плани зі створення електромобілів (EV) після 10 років роботи над цим проєктом.

Read Previous

Що відбувається біля Часового Яру – військовий розповів про запеклі бої

Read Next

Росія вночі випустила лише одну ракету – Повітряні сили

Most Popular