Як запекти м’ясо на Великдень: рецепт соковитої нарізки

Щоб запекти м’ясо в духовці, не треба багато зусиль.

М’ясо після приготування залишиться соковитим та ніжним, якщо знати кілька правил. В першу чергу – правильний вибір свинини. Вона має бути свіжою. Друге правило – правильний підбір спецій. Нічого не треба вигадувати. Максимум можете до солі та часнику додати мелений чорний перець або суміш перців. Третє правило – запікайте свинину в рукаві.

Інгредієнти

м’ясо свинини (ошийок, корейка, передній та задній окіст) – 1 кг,

сіль – 15 г,

перець чорний мелений – 0,5 ч. л.,

часник – 8 зубчиків,

олія – 1 ст. л.

Як приготувати

М’ясо помийте та обсушіть паперовими рушниками. Добре натріть сіллю, перцем та давленим часником, перекладіть у посуд. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодному місці на 6 або більше годин. А ще краще на добу.

М’ясо змастіть олією та викладіть в рукав для запікання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не заради красивої картинки: для чого кухарі солять страви з великої висоти

Розігрійте духовку до 180°C, запікайте м’ясо 1 годину 45 хвилин. Перевірити, чи пропеклось м’ясо, можна за допомогою вилки. Проткніть нею свинину. Якщо виходить прозорий сік, то м’ясо готове.

Дістаньте готове м’ясо з рукава та полийте соком, який утворився під час запікання. Коли м’ясо охолоне, обгорніть пергаментом. Перед подачею нарізайте поперек волокон.

Смак шашлику залежить від якості м’яса та складу маринаду. А також від породи деревини, яка використовується для вогню. Значення має і те, як нарізати м’ясо для шашлику. Правильне розташування волокон, оптимальний розмір шматочків дозволяє м’ясу добре прожаритися, зберігши соковитість.

Gazeta.ua розповість, як правильно нарізати м’ясо, щоб шашлик потішив своїм неймовірним ароматом та смаком.

Read Previous

Що відбувається біля Часового Яру – військовий розповів про запеклі бої

Read Next

Росія вночі випустила лише одну ракету – Повітряні сили

Most Popular