Тендітні жінки, які захищають Україну на фронті: фото

Станом на січень 2024 року в українській армії служать 45 587 військовослужбовиць. Понад чотири тисячі з них перебувають у зоні бойових дій.

Gazeta.ua зібрала фото тендітних захисниць, які щодня ризикують своїм життям і віддають усі сили на нашу перемогу.

Оксана “Ксена” Рубаняк

Українська кулеметниця, яка до повномасштабного вторгення працювала в Івано-Франківській міській раді. У березні 2022 року “Ксена” отримала поранення під час боїв за Вугледар. Після реабілітації повернулася на передову. Вона захищала Україну на Бахмутському, Вугледарському та Мар’їнському напрямках.

Руслана Данилкіна

20-річна військовослужбовиця ЗСУ, яка втратила ногу під час служби на Херсонщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина зірки “Ліги Сміху” Розового розказала про його стан після поранення

Марта “Стріла” Дем’янчук (Юрко)

Бойова медикиня 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” До війни жінка працювала у видавництві “Орієнтир”, заснованому ветеранами АТО/ООС. У липні 2022 року захисниця отримала черепно-мозкову травму, контузію та опіки дихальних шляхів через обстріл росіян. Після лікування Марта повернулася на Бахмутський напрямок до свого штурмового підрозділу.

Христина “Кудрява” Бойчук

Заступниця командира мінометної батареї 4 бригади оперативного реагування Нацгвардії України. Жінка має звання капітана і воює на Бахмутському напрямку. В українську армію Христина прийшла з 2013 року.

Катерина “Пташка” Поліщук

Парамедик-доброволець Національної гвардії України, якій нещодавно виповнилося 23 роки. Під час повномасштабної війни приїхала працювати до госпіталя в Маріуполі. Після того, як росіяни його знищили “Пташка” потрапила на завод “Азовсталь”. У травні 2022 року Поліщук з іншими медиками та військовослужбовцями, виконуючи наказ президента Зеленського, вийшла з заводу, після чого всі оборонці “Азовсталі” потрапили у російський полон. 21 вересня відбувся обмін і Катерина повернулась додому.

Співзасновник “Культурного десанту” Олександр Чемеров не дозволив виступати Світлані Лободі і Потапу на фронті. Чоловік не вірить у щирі наміри цих артистів.

Read Previous

🔥ШЕЙТЕЛЬМАН: Вся РФ ВЗРЫВАЕТСЯ, горят НПЗ! Россияне ВЗВЫЛИ, такой истерики еще не было @sheitelman

Read Next

Україні потрібно багато бронемашин – Forbes

Most Popular