Посол Данії зробив заяву про відновлення України

Необхідно відновлювати Україну до закінчення повномасштабної війни з Росією.

Відновлення країни не може чекати закінчення бойових дій, заявив посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен, передає “РБК-Україна”.

“Деякі люди кажуть: реконструкція – це добре, але нам доведеться дочекатися миру. Щойно настане мир, нам знадобиться велика конференція і великий план. Ми говоримо: ні, ми не можемо цього чекати. Ми повинні почати зараз. Я думаю, що це урок, отриманий у Миколаєві: правильно починати, поки війна ще триває, тому що це дає надію, що одного дня цей кошмар закінчиться і знайдеться хтось, хто нам допоможе. І це насправді, я думаю, вселило певний оптимізм. Ми бачимо, що люди повертаються до Миколаєва”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати гроші на оборону до 2028 року: аналітики назвали умову

Міккельсен від імені Данії закликав країни і фінансові інститути не чекати закінчення війни в Україні, а зробити щось зараз. Мер одного з містечок, де Данія допомогла місцевій фабриці, заявив йому, що коли підприємство не працює, то в місті нема чого робити.

“І зараз вона працює. І щоразу, коли я йду, я бачу, що біля багатьох будинків стоїть машина, я бачу жінок, які йдуть вулицею із колясками, і школу знову відкрили. Це дуже відчутно, дуже конкретно, це щось, що має значення, і це те, що ми хочемо зробити. Ми хочемо змінити ситуацію зараз, а не тоді, коли настане мир”, – наголосив посол.

Кошти необхідні не лише для відновлення зруйнованої інфраструктури, а й для проведення реформ, стимулювання економічного зростання і створення умов для сталого розвитку.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки підтримує законопроєкт, який дозволить конфіскувати близько $300 млрд заморожених російських активів і направити ці кошти на відбудову України.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав партнерів передати заморожені російські активи.

Read Previous

⚡️Момент удару “Іскандером” по ОДЕСІ потрапив на відео! Страшні кадри розлетілись мережею

Read Next

Виліз на шию і профукав весільні гроші: Гросу розкрила всю правду про першого чоловіка-росіянина

Most Popular