У Росії через удари по НПЗ закінчується пальне – Politico

Атаки дронів по нафтопереробних заводах у Росії призвів до того, що там закінчується паливо.

Значно зросли ціни на дизельне пальне для російських споживачів. За останній тиждень вони збільшились на 10%, повідомляє Politico з посиланням на урядові дані.

Вартість бензину досягла шестимісячного максимуму. Вона збільшилась більш ніж на 20% з початку року. Зараз усе більше заводів призупиняє виробництво.

Москва скоротила експорт палива до майже історичного мінімуму. Минулого тижня росіяни відвантажили трохи більш ніж 712 тис. т дизельного пального і газойлю, порівняно з понад 844 тис. за той же тиждень у 2023 році. Для Кремля це політична та військова проблема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії було по-справжньому боляче. Чому удари по російських НПЗ можуть стати найкоротшим шляхом до перемоги

Російській армії необхідне дешеве паливо, а також це одна з основних пропозицій диктатора Володимира Путіна для населення. Аналітик російського Фонду національної енергетичної безпеки Ігор Юшков сказав журналістам, що найближчим часом не варто очікувати зниження цін. Є вірогідність, що росіянам доведеться імпортувати бензин із запасів, що зберігаються у Білорусі.

Поки більшість західних країн припинили імпорт російських нафтопродуктів, Об’єднані Арабські Емірати та кілька південноамериканських і північноафриканських країн продовжують їх купувати. Вони прагнуть скористатися перевагами низьких цін або реекспортувати паливо. Москві доведеться обирати між максимізацією грошових потоків, що наповнюють її військову казну, і забезпеченням своїх солдатів і цивільних пальним.

12 березня у Нижньогородській області РФ безпілотники атакували нафтопереробний завод, почалася пожежа. Найбільший НПЗ російського “Лукойлу” наполовину зупинився.

ЗМІ повідомили, що вночі проти 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи у Рязані, Кстово Нижегородської області і Кірішах Ленінградської області РФ.

Read Previous

🔴Сирський ПОПЕРЕДЖАВ! Небезпека для Харкова. Путін ПОГРОЖУЄ Балтії. Кремль ПРОКОЛОВСЯ з парадом

Read Next

Де сьогодні атакував ворог: повідомили останні новини з фронту

Most Popular