Більше 170 млн грн допомоги ЗСУ та інвестицій в соціальну сферу: як “Кусум” допомагає українцям

Багато міжнародних компаній на початку повномасштабної війни призупинило роботу в Україні. Але є й ті, що продовжують працювати, допомагають українцям наближати перемогу. Приклад відповідального бізнесу група фармацевтичних компаній “Кусум”.

У спецпроєкті Gazeta.ua та “Кусум” ми розкажемо, як компанія під час повномасштабної війни не тільки не зупиняє своєї роботи, а навпаки, намагається нарощувати виробництво, аби допомагати українським медичним закладам, військовим, цивільному населенню.

Група фармацевтичних компаній “Кусум” працює в Україні з 1997 року. Сучасний завод із виробництва ліків відкрився 2009 року в Сумах майже одночасно з таким же заводом в Індії на батьківщині засновника компанії Раджива Гупти.

На сьогодні компанія налічує в Україні понад 1100 працівників. У Міністерстві охорони здоров’я України зареєстровано понад 100 лікарських засобів виробництва “Кусум”.

Генеральний директор “Кусум” Раджив Гупта в коментарях іноземним журналістам розповідав, як росіяни бомблять українські міста. А після першої атаки українців на Кримський міст у жовтні 2022-го в ефірі індійського телеканалу NDTV пояснював, чий насправді Крим.

“Крим належить Україні, він анексований та окупований Росією. Росіяни вторглися в іншу країну й називають українців нацистами. То хто насправді нацисти? Російських військових вважаю терористами: вони вбивають цивільних. Вони заблокували Чорне море, погіршили логістику, але ми продовжуємо працювати. Ніхто не злякався, ми протистоїмо разом і разом переможемо”, розповів під час ефіру Раджив Гупта.

Група фармацевтичних компаній “Кусум” спільно з посольствами України в Індії та Індії в Україні, МЗС Індії протягом перших тижнів війни зібрали 25 т гуманітарної допомоги. Її доставили індійськими військовими літаками до Варшави, а звідти вантажівками в Україну. Друга партія гуманітарної допомоги на $900 тис. прибула у травні 2022-го.

На початку повномасштабної війни в Сумах жили й навчалися 750 іноземних студентів. За сприяння “Кусум” їм допомогли евакуюватися на початку березня 2022-го, коли місто оточили російські війська.

На початку літа 2022-го запустили соціальний проєкт “Дякуємо українським лікарям”. Метою була підтримка лікарів, які залишилися в Україні та допомагали людям.

Мільйонна допомога стала регулярною

На кухні в офісі “Кусум” з перших днів війни безперервно готували їжу для ЗСУ, тероборони, поліції та цивільного населення. Вдалося виготовити понад 1 тис. банок курячої тушкованки. Як зазначили в компанії, на той час порожні банки було набагато складніше знайти, ніж сировину для тушкованки. Загалом переробили більш як 20 т курятини.

Фармацевтична компанія “Кусум” продовжує підтримувати дитячий спорт. Дитячо-юнацька спортивна школа №21 у Києві вже 5 років відчуває постійну підтримку від фармкомпанії. Там займаються футболом юнаки від 7 до 21 року. Загалом мають 13 футбольних команд і близько 400 учнів.

У листопаді минулого року в Дніпровському районі Києва відкрили сучасний сквер “Кусум”. Група фармкомпаній виступила основним меценатом.

Гуманітарна допомога від Уряду Індії

Уряд Індії незмінно продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні протягом останніх двох років.

“Уряд Індії надав фінансову підтримку Київській гімназії східних мов №1 для проведення ремонту, переобладнання та оновлення деяких класних кімнат цього навчального закладу, а також ГО “Товариство “Україна Індія” для його програми, спрямованої на відновлення психологічного здоров’я молоді та дітей столиці.Також, враховуючи налаштованість Уряду Індії продовжувати надавати гуманітарну допомогу Україні, ми запропонували Уряду України механізм партнерської програми розвитку Індії для гуманітарної підтримки та допомоги у сфері відбудови High Impact Community Development Project (HICDP). У рамках цього механізму Уряд Індії надаватиме грантову допомогу на кожен проєкт розвитку громади в Україні, погоджений обома сторонами, в розмірі до 1,5 мільйона доларів США”, розповів Посол Індії в Україні Харш Кумар Джейн.

“Індія та Україна успішно розвивають співпрацю у фармацевтичній галузі. Індія один із найбільших експортерів до України фармацевтичної продукції, включно з АФІ. Індійці інвестували в Україну, зокрема у фармацевтичну галузь, але потенціал набагато більший. Індійські компанії будуть раді інвестувати в Україну за умови, що держава запропонує прозорий, стабільний та сприятливий інвестиційний і бізнес-клімат”, додав пан Посол.

Засновник групи фармацевтичних компаній “Кусум” Раджив Гупта лише за останній рік отримав відзнаки від президента України “За оборону України” й Верховної Ради “За заслуги перед Українським народом”.

Група фармацевтичних компаній “Кусум” це яскравий приклад вагомої допомоги бізнесу країні. У компанії зазначають, що й надалі продовжуватимуть працювати задля перемоги України. А також допомагатимуть тим, хто цього потребує.

Read Previous

МХП ініціює благодійні забіги: де пройдуть марафони та які умови участі

Read Next

🔥Соловйова РОЗРИВАЄ, сам не свій! ATACMS нажахали всю студію. Гість БЛАГАЄ прикрити аеродроми

Most Popular