Столтенберг вважає, що Україна втратила довіру до союзників з НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що затримки в постачанні військової допомоги з боку членів Альянсу вплинули на довіру з боку України.

Ситуацію ще можна вирішити й необхідно переглянути координацію міжнародної військової допомоги, сказав в інтерв’ю агентству Reuters після візиту до Києва.

“Нам потрібні більш надійні, інституційні рамки для нашої підтримки, щоб забезпечити передбачуваність, більшу підзвітність і розподіл навантаження”, – вважає Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін звертався до країн-партнерів США з пропозицією передати Україні наявні системи Patriot

Він зазначив, що витрачені гроші будуть “крихітними частинками” від того, що Сполучені Штати і їхні союзники витратили в Іраку та Афганістані.

“Там ми говоримо про трильйони, а в Україні ми говоримо про мільярди. Але насправді ми маємо справу з реальним викликом нашій безпеці – більш агресивною Росією”, – сказав він.

До Києва 29 квітня прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Обговорили, зокрема, ініціативу Столтенберга щодо створення спеціального Фонду фінансової підтримки української оборони обсягом 100 мільярдів євро терміном на п’ять років.

Read Previous

Норвегія збільшує підтримку України: основна частина виділених коштів піде на ППО

Read Next

Найбажаніша жінка світу знялась повністю оголеною

Most Popular