Засновник найбільшої криптобіржі світу сів у тюрму

Федеральний суд США у Сієтлі на чотири місяці ув’язнив засновника найбільшої у світі криптовалютної біржі Binance 47-річного Чанпена Чжао.

Його звинуватили у відмиванні грошей, повідомляє CNN.

“Вирок, винесений судом, значно м’якший, ніж три роки позбавлення волі, які запросили прокурори. Перед оголошенням вироку у вівторок Чжао, відомий як CZ, вибачився за помилки, допущені на посаді генерального директора Binance. Криптобіржу він заснував у 2017 році. Торік він визнав свою провину. Binance погодилася виплатити понад 4 млрд доларів у вигляді штрафів у рамках угоди з прокурорами минулої осені”, – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільші кріптобіржі запровадили проти росіян нові пакети санкцій

Компанія визнала свою участь у боротьбі з відмиванням грошей, незаконному переведенні грошей і порушенні санкційного режиму.

Чжао погодився піти з посади генерального директора криптовалютної біржі та заплатити $200 млн штрафу. Особисті статки його становлять майже $40 млрд.

Криптовалюта Telegram Toncoin обігнала біткоїн. 11 квітня курс TON встановив свій історичний максимум на рівні $7,6 за монету, а його ринкова капіталізація зросла до $25,9 млрд, що дозволило цій криптовалюті увійти до топ-10 найбільших.

За темпами зростання з 2024 року актив випередив біткоїн – 235% проти 130%.

Toncoin (TON) – це нативний токен децентралізованої блокчейн-мережі The Open Network, створеної компанією Telegram росіянина Павла Дурова.

Ця криптовалюта активно зростає і з початку 2024 року за темпами випередила навіть біткоїн.

Read Previous

6 моделей американських кросоверів, затребуваних на українському ринку вживаних машин

Read Next

У Києві визначилися, що буде з легендарною “літаючою тарілкою” на Либідській

Most Popular