Росія пошкодила 50% енергосистеми України – Кулеба

Половина енергетичної інфраструктури України пошкоджена внаслідок російських обстрілів.

Росія ракетними ударами руйнує енергетичну систему, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Foreign Policy.

“Російські балістичні ракети – справжній бич цієї війни. Останнім часом вони використовувалися в основному для руйнування нашої енергетичної системи. Якби інша країна постраждала від такого масштабу енергетичних руйнувань, то мала б набагато гірший вигляд. Ми тримаємося, тому що багато чому навчилися. Ми стійкі, ми знаємо, що таке ставки. Але, щоб дати зрозуміти, половина нашої енергетичної системи пошкоджена. Ми все ще маємо керувати країною, вести військові дії та збирати підтримку всього світу”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 постраждалих і багато руйнувань: показали наслідки атаки на Одесу

Росія змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України і використовує високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених районах, ніж Київ. Деякі зі станцій не можуть бути повністю відновлені до наступної зими.

Від 22 до 29 березня росіяни обстріляли сім українських теплоелектростанцій. Російські ракети також влучили у дві гідроелектростанції.

Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня.

Уряд ухвалив рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення у розмірі 2 грн 64 коп. за кіловат, заявив прем’єр України Денис Шмигаль.

Кабмін також затвердив постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа.

Read Previous

⚡ПОТУЖНА угода між Україною та США. ДОЛЕНОСНЕ рішення ЄС вже у червні! ВІЙНА між кланами Кремля

Read Next

Мінфін США запровадив проти РФ новий пакет санкцій

Most Popular