Кулеба пояснив, чому Україна не кликатиме Путіна на мирний саміт

Від Росії не вийде домогтися сумлінних дій, тож немає сенсу сідати за стіл переговорів.

Глобальний же саміт миру передбачає коаліцію країн, яка поділяє одні й ті самі принципи, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє Foreign Policy.

“Ми знаємо, що немає сенсу садити Росію за стіл переговорів, якщо ви не можете домогтися від неї сумлінних дій. Є тільки два способи привести РФ до ситуації, коли вона діятиме сумлінно. Перший – це успіх на полі бою, а другий – створення коаліції країн, які поділяють одні й ті самі принципи та підходи”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен назвав умови для участі Путіна в саміті G20

Саме тому на саміті миру не передбачається участь Росії.

“Мета цього саміту – об’єднати країни, що розділяють принципи і підходи, на основі яких вони будуватимуть подальші дії. Лише після саміту може відбутися спілкування з Росією, і вона може стати частиною переговорів. Зрештою, не можна покласти край війні без обох сторін”, – наголосив Кулеба.

15-16 червня у Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру, організований з ініціативи Києва. Цей саміт стане платформою для лідерів світу, щоб обговорити шляхи до мирного врегулювання війни в Україні та запобігти майбутнім конфліктам.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав умови для запрошення російського диктатора Володимира Путіна на саміт G20. Про це французький лідер заявив на спільній пресконференції з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою.

Read Previous

Американський генерал оцінив ймовірність ядерної атаки Росії

Read Next

Тіна Кароль знялась у сукні з величезним розрізом: фото

Most Popular