12 тис. людей евакуюють через виверження небезпечного вулкана

В Індонезії триває виверження вулкана Руанг. Жителів попереджають про цунамі, яке може утворитися через обвалення вулканічного матеріалу в океан.

Евакуюють тисячі людей, повідомляє Reuters.

“Наразі з вулкана Руанг вивергається сірий дим. Центр вулканології та пом’якшення геологічних небезпек підвищив статус тривоги до найвищого. Місцевий аеропорт закрито. Тим часом авіакомпанія AirAsia повідомила, що виверження торкнулося рейсів на малайзійський острів Борнео”, – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабні повені вбили понад 180 людей

Вулкан Руанг в Індонезії почав вивергатися 29 квітня. Він викинув у небо стовп попелу і диму, а також почав випускати лаву, що спонукало владу евакуювати понад 12 тис. людей із прилеглого острова Тагуланданг.

“Виверження також супроводжувалося вулканічними блискавками. Це явище, пов’язане з виверженням попелових шлейфів в атмосферу. Це вже друге потужне виверження за останні два тижні. Попереднє сталося 16 квітня”, – пише видання.

Індонезія розташована на так званому Тихоокеанському вогняному кільці. Це зона високої сейсмічної активності, де зустрічаються численні тектонічні плити.

Чотири виверження 725-м вулкана Руанг зафіксували 17 квітня. Індонезійське вулканологічне агентство підвищило рівень тривоги до найвищого четвертого. Вони також розширили зону відмежування навколо кратера з 4 км до 6 км.

Read Previous

Тіна Кароль знялась у сукні з величезним розрізом: фото

Read Next

Як на Великдень безпечно відвідати храм: рятувальники дали поради

Most Popular