Інформатор “вагнерівців” шпигував за військовими аеродромами

Служба безпеки запобігла новим спробам Росії отримати актуальні дані про Сили оборони України на Донеччині.

Затримали інформатора “вагнерівців”, який шпигував за військовими аеродромами, повідомила 2 травня пресслужба відомства.

“У ході контрдиверсійних заходів затримали ворожого інформатора, який відслідковував позиції ЗСУ у Краматорському районі. Таке завдання він отримав від бойовиків російської приватної військової компанії “Вагнер”, яка наразі входить до складу регулярних військ країни-агресорки. За вказівкою окупантів фігурант мав виявити і передати їм точні координати аеродромів, на яких базуються бойові гелікоптери ЗСУ”, – йдеться у повідомленні.

Також “вагнерівці” хотіли дізнатися місця дислокації особового складу та важкого озброєння українських військ, які обороняють райцентр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві затримали проросійських хакерів: що вони накоїли

“У разі отримання розвідданих рашисти планували використати їх для підготовки бойових операцій на Краматорському та Слов’янському напрямках. Втім, завдяки СБУ російського інформатора було вчасно викрито. Як встановило розслідування, поплічником агресора є місцевий житель, ідеологічний прихильник кремлівського режиму”, – звітує відомство.

Восени він погодився працювати на окупантів, які дистанційно вийшли на чоловіка через його знайому росіянку. Жінка у свою чергу працювала на учасницю окупаційного угруповання “вагнерівців”. З нею інформатор спілкувався через месенджер, дотримуючись заходів конспірації. Фігурант регулярно видаляв усі повідомлення після закінчення сеансу зв’язку з росіянкою.

Для збору розвідданих зловмисник пішки обходив місцевість та під виглядом прогулянки приховано здійснював відеозйомку навколишньої території.

Затриманому повідомили про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Read Previous

Склад ракет для ППО знайшли у Севастополі

Read Next

Як змінився Девід Бекхем за 30 років: фото секс-символа в юності й зараз

Most Popular