Випалена земля – Часів Яр показали з дрона

Часів Яр Донецької області зараз нагадує руїни окупованих Бахмута й Авдіївки.

Відео з дрона, який пролетів над містом, опублікував Associated Press.

У Часовому Ярі раніше проживало 12 тис. людей, тепер місто практично безлюдне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо окупантам Часів Яр – аналітики пояснили

“Стратегічно важливе місто протягом кількох місяців зазнавало атаки російських військ. Його захоплення дасть Росії контроль над вершиною пагорба, з якої вона зможе атакувати інші міста, що складають опору східної оборони України”, – пишуть журналісти.

Будинки та громадські споруди Часового Яру сильно пошкоджені. Золотий купол церкви не постраждав, але сама будівля понищена.

“Руйнування підкреслює тактику випаленої землі, яку Росія застосовувала протягом понад двох років війни, оскільки її війська вбили й вигнали тисячі мирних жителів”, – вказали у виданні.

Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, ворог активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках – має тактичні успіхи. Відбувається динамічна зміна обстановки, окремі позиції переходять “з рук в руки” кілька разів протягом доби.

Read Previous

В Україну йде похолодання

Read Next

Одеса оговтується після ракетного обстрілу – жахливі кадри

Most Popular