Китай пригрозив США через нові санкції

У міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що вживатимуть “необхідних заходів” у відповідь на нові санкції США проти китайських компаній, які допомагають Росії купувати зброю для ведення війни в Україні.

Так, представник зовнішньополітичного відомства Китаю заявив, що Пекін “закликає США припинити оббріхувати й стримувати Китай та припинити безглузде застосування незаконних і односторонніх санкцій”. Про це повідомив неназваний представник китайського МЗС в коментарі AFP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден намагався залякати Китай, але Сі перетнув “червоні лінії” і тепер допомагає Росії – WSJ

“Китай вживатиме всіх необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній”, – додав він.

За його словами, Пекін не є “ні творцем, ні стороною” повномасштабної війни Росії в Україні та має право розвивати нормальні торговельні відносини з усіма країнами, зокрема з РФ.

“Китай завжди рішуче виступав проти застосування Сполученими Штатами незаконних і односторонніх санкцій проти китайських підприємств і здійснення “юрисдикції довгого пальця”, – вказав він.

Сполучені Штати Америки оголосили новий пакет санкцій проти Російської Федерації.

Міністерство фінансів США запровадило санкції щодо майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятися від обмежень, йдеться у пресрелізі відомства.

Пакет санкцій спрямований на військово-промислову базу та програми РФ щодо хімічної та біологічної зброї, а також на фізичних і юридичних осіб у третіх країнах, які допомагають Москві купувати компоненти для виробництва озброєння.

Read Previous

“Банзай-штурми”: військовий експерт розповів про тактику окупантів під Часовим Яром

Read Next

Як ювелірна майстриня збирає дрони, котрими ЗСУ нищать окупантів: фото та відео

Most Popular