Імітував своє викрадення та працював на ФСБ – на Сумщині ексчиновника судитимуть за держзраду

На Сумщині ексзаступника голови однієї з громад судитимуть за держзраду. Спецслужби Російської Федерації завербували його ще до початку повномасштабного вторгнення.

У перші дні війни він імітував своє викрадення окупантами та виїхав до Росії для зустрічі з “куратором” із ФСБ. Про це повідомляє регіональна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схопили зрадника, який коригував ракетний удар по ТЕС та військовому госпіталі у Дніпрі

Отримавши завдання щодо ведення розвідувально-підривної діяльності, чоловік повернувся в Україну та запевнив односельців у своїй проукраїнській позиції. Свою відсутність він пояснив перебуванням у полоні росіян.

На виконання завдання ворога експосадовець збирав інформацію про місця базування, переміщення та озброєння українських захисників у прикордонні регіону. На додаток, після звільнення з посади в травні 2022 року чоловік влаштувався в місцеву агрофірму.

Там він під виглядом робочої необхідності їздив по прикордонній території та збирав інформацію для окупантів, зокрема, персональні дані командирів військових частин та очільників місцевих громад.

Правоохоронці затримали чоловіка під час спроби передати ворогу геолокації декількох підрозділів Сил оборони. У фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для фотофіксації об’єктів та комунікації з ФСБ. На даний час він перебуває під вартою.

Read Previous

Росія спробує дестабілізувати Україну – Скібіцький

Read Next

Досвідчений механік вказав на поширену помилку з бензобаком, яка може “вбити” автомобіль

Most Popular