Часів Яр спіткає доля Авдіївки – представник ГУР

Окупація Часового Яру – це лише питання часу. Його втрата відкриє шлях на останні великі міста Донецької області.

Місто впаде, так само як Авдіївка, яку росіяни розбомбили дощенту в лютому. Про це сказав заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю виданню The Economist.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Всі там утилізуються”: окупант поскаржився на значні втрати в районі Часового Яру

Він прогнозує, що Росія насамперед йде за своїм планом “звільнення” всіх східних районів Донецької та Луганської областей України. Це завдання незмінне з 2022 року.

Скібіцький вважає, що Росія отримала наказ “взяти щось” до помпезного святкування Дня перемоги в Москві 9 травня. Якщо це не вдасться, до візиту очільника Росії Володимира Путіна до Пекіна, то на тиждень пізніше. Швидкість і успішність просування визначатимуть, коли і де росіяни завдадуть наступного удару.

Він наголосив, що наша проблема дуже проста, у нас немає зброї: “Вони завжди знали, що квітень і травень будуть для нас важкими”.

Часів Яр Донецької області зараз нагадує руїни окупованих Бахмута й Авдіївки.

У Часовому Ярі раніше проживало 12 тис. людей, тепер місто практично безлюдне. Будинки та громадські споруди населеного пункту сильно пошкоджені. Золотий купол церкви не постраждав, але сама будівля знищена.

Read Previous

Досвідчений механік вказав на поширену помилку з бензобаком, яка може “вбити” автомобіль

Read Next

Внаслідок атаки ATACMS загинули понад сотня окупантів

Most Popular