Назвали кашу, яку найкорисніше їсти вранці

Для сніданку можна обирати не лише вівсянку чи гречку.

Спробуйте іншу крупу, яка корисна не менше за інші. Йдеться про булгур.

Це крупа, оброблена окропом, висушена і роздроблена пшениця. Причому цей сорт містить більш високу концентрацію мінералів, вітамінів, антиоксидантів і клітковини, ніж очищена пшениця.

Чим корисний булгур
Для кишечника

Високий вміст харчових волокон в булгурі добре впливає на кишечник, що важливо на початку дня.

Від холестерину і для серця

Розчинна клітковина також здатна допомогти знизити загальний рівень холестерину в крові, відзначають фахівці. За даними клініки Майо, дослідження показали, що продукти з високим вмістом клітковини можуть мати й інші переваги для здоров’я серця, такі як зниження кров’яного тиску і запалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з булгура: п’ять найсмачніших страв для робочого тижня

При діабеті

Ця пшениця мінімально обробляється. Дослідження, опубліковане в американському журналі клінічного харчування, показує, що такі зерна можуть мати нижчий глікемічний індекс. Завдяки цьому булгур може бути корисний людям з діабетом.

Булгур став досить популярним серед українців. Цю крупу виготовляють ​з пшениці твердих сортів.

Зерна обробляють гарячою водою або парою, після чого добре просушують. Потім відокремлюють їх оболонку і дроблять, тому помел може бути різним

Приготування булгуру не займає багато часу. Його можна залити окропом і залишити на 15 хвилин. Або відваріть його буквально 5 хвилин на маленькому вогні у співвідношенні з водою 1 склянка крупи на дві склянки води.Булгур можна їсти у вигляді каші або додавати в салати. За смаком чудово поєднується з овочами.

Read Previous

💪Непохитний бойовий настрій українських захисників! #shorts

Read Next

РФ готується до нового етапу війни проти України – Зеленський

Most Popular