Плани Путіна провалилися, Україна зустрічає Великдень

“Плани Путіна щодо України провалилися” – заявив державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен під час виступу на економічному форумі в Саудівській Аравії. Про це держсекретар сказав одразу після свого візиту до Китаю, де намагався переконати Піднебесну в марності і недалекоглядності будь-якої підтримки путінської Росії.

Тим часом лідер Китаю Сі Цзінь Пін планує велике європейське турне. Заплановані його зустрічі з лідерами Сербії та Угорщини, що перебувають в сфері впливу Російської Федерації, а також з президентом Франції Емманюелем Макроном, який готовий ввести війська в Україну. Очевидно, Китай демонструє, що остаточно не визначився і зондує різні варіанти миру в світі. А нам було би добре, аби товариш Сі потрапив у “сферу впливу” французького президента.

Міжнародний валютний фонд виступив з прогнозом, що за три найближчі роки рівень життя в Росії зробиться нижчим, ніж в Туркменістані

А до Києва прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, і сказав, що Україна неодмінно стане членом альянсу. Це ми знаємо. Але він не сказав – коли саме це трапиться. Столтенберг не знає, коли саме. Ми – теж не знаємо. Міжнародний валютний фонд виступив з прогнозом, що за три найближчі роки рівень життя в Росії зробиться нижчим, ніж в Туркменістані. Очевидно, ці процеси будуть якось пов’язані між собою.

Одеса цього тижня стала об’єктом чисельних ракетних атак. В понеділок касетним зарядом пошкоджено Будинок студентів юридичної академії, який в народі здавна називають “замком Ківалова” і “палацом Гарі Поттера”. Кажуть, поранений сам Сергій Ківалов. Коли чекаєш “руського миру”, то він приходить. Але не у такий спосіб, як тобі мріялося. Ківалова не шкода, шкода одеситів. Одесі терміново потрібна вдосконалена ППО. І на щастя, начебто вже зовсім скоро місто матиме власний Patriot.

А Українські збройні сили завдали удари по окупованому Криму. Зокрема і по Джанкойському військовому аеродорому, який віднедавна, за кількістю результативних влучань, перебирає першість у всім відомої Чорнобаївки з Херсонщини. За інформацією з відкритих джерел, ударом було знищено чотири системи російського ППО. І це схоже підготовку до такої очікуваної всіма українцями операції “Кримський міст”.

…постпред України при ООН Сергій Кислиця в своєму аккаунті “Х” виклав зображення з натяком, що Керченський міст до кінця 2024 року перестане існувати. Українському Криму російський міст не потрібен. Перші винищувачі F-16 будуть в Україні відразу після Великодня

Тому дуже вчасно постпред України при ООН Сергій Кислиця в своєму аккаунті “Х” виклав зображення з натяком, що Керченський міст до кінця 2024 року перестане існувати. Українському Криму російський міст не потрібен. Перші винищувачі F-16 будуть в Україні відразу після Великодня. Про це повідомив речник ППС України Ілля Євлаш. Очевидно, в НАТО так і сказали: “Давайте вже після Паски”. На даний момент відомо, що українські F-16 будуть оснащені французькими високоточними бомбами AASM-Hummer.

Тим часом, New York Times пише, що Україна найближчим часом отримає багато зброї. Цього стане, аби стабілізувати фронт. Особливо Україна потребує ракет для систем ППО Patriot та франко-британських Storm Shadow. І те, й те – вже в дорозі.

98-літня українка Лідія Степанівна сама вийшла з окупованого Очеретяного на Донбасі. Йшла через фронти й обстріли. 10 кілометрів. Спираючись на палицю. Йшла у вільну Україну. Лідія Степанівна – новий символ нашої незламності. Банкір і бізнесмен Олег Гороховський пообіцяв придбати для Лідії Степанівні новий будинок. Ще сказав, що вона неодмінно дочекається нашої Перемоги. Віримо!

У Києві демонтують композицію “віковічної дружби народів” під Аркою незламності. Скінчилася “віковічна дружба”, на наше щастя. Речником українського МЗС буде аватар на базі Штучного інтелекту. Це – зручно. Аватару не треба платити заробітну плату, він не вимагає відпустки і не бере хабарів. Щоправда, є загроза перетворення влади на якусь тотальну голограму в осяжному майбутньому. Недаремно відомі інтелектуали світу закликають бути дуже обережним з інтеграцією ШІ в реалії. Ми ще не здатні оцінити всіх можливих наслідків його впливу на людство.

В Україні залишилося три школи, в яких навчаються російською мовою. 770 учнів. До початку вторгнення таких було більше, як півмільйона. Путін таки домігся “денацифікації” України

У Харкові пройшла чергова хвиля дерусифікації і декомунізації. Перейменовано цілий ряд вулиць. Зокрема, 1-й Таганський провулок тепер називатиметься провулком Гаазьким, а 2-й Таганський провулок – Нюрнберзьким. В’їзд Достоєвського став Бетонним, а вулиця Достоєвського – Силікатною. Попри тяжкі часи, Харків має здоровий гумор. “Місто сонця, район ХТЗ”… В Україні залишилося три школи, в яких навчаються російською мовою. 770 учнів. До початку вторгнення таких було більше, як півмільйона. Путін таки домігся “денацифікації” України.

Європол затримав організоване злочинне угрупування, яке викрадало старі й рідкісні книги з громадських бібліотек. До банди належали громадяни Грузії. Особливо вони полювали за старими виданнями Олександра Пушкіна. Певно, до історії кримінального світу, ОЗГ має увійти, як “банда несамовитих збоченців”.

Збірна України з хокею виграла чемпіонат світу з хокею в дивізіоні 1B, що проходив у Литві.

Втім, головною подією тижня є та новина, якій нині вже більше двох тисяч років. Великдень. Паска. Христос Воскрес! Хай береже Бог Україну!

Read Previous

У Зеленського двічі відхилили петицію про розблокування надання західної зброї “Азову”

Read Next

❗️Зеленський ШОКУВАВ ВАЖЛИВОЮ Заявою! Росія ГОТУЄ новий ВЕЛИКИЙ наступ

Most Popular