Ворог повернувся до ударних дронів: у ЗСУ назвали особливості нічної атаки РФ

Атака безпілотниками по Україні в ніч на 4 травня була першою за тиждень.

Впродовж місяця ворог щораз зменшував кількість використання ударних БпЛА. А протягом останнього тижня застосування дронів майже взагалі не було. Про це у коментарі 24 Каналу розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Вночі 4 травня противник використав 13 безпілотних ударних літальних апаратів з Бєлгородської області. Загарбники намагалися атакувати цивільну інфраструктуру в Харкові та на Дніпропетровщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури: РФ вдарила дронами по Дніпропетровщині

“Під час збиття сталося падіння уламків, які пошкодили цивільну забудову. На жаль, таке часто трапляється. Тому просимо наших громадян, повідомляємо на наших офіційних майданчиках, телеграм-каналі та WhatsApp, аби не нехтували тривогою”, – сказав Євлаш.

За його словами, нині важко сказати, чому ворог діє саме у такий спосіб. Росіяни, вочевидь, виходять зі своєї оперативної ситуації та стратегічного плану. Імовірно, бачать доцільність робити акцент більше на ракетні удари.

Зокрема, окупанти досить часто використовують балістику, як наприклад ракети “Іскандер-М”. Випускають також ракети Х-59 класу, якими намагаються завдавати ударів по енергетиці.

У ніч на 4 травня Росія знову атакувала Україну ударними дронами та ракетами. Ворог випустив 13 БпЛА типу Shahed-131/136 та чотири зенітні керовані ракети С-300 із Бєлгородської області РФ.

Силами ППО знищено 13 ударних БпЛА у Харківській та Дніпропетровській областях.

Read Previous

Зеленський вийшов з заявою щодо війни – Новини за сьогодні 4 травня 10:00

Read Next

Домашня паска стала дорожчою – експерти назвали ціни

Most Popular