У Міноборони пояснили, коли треба проходити ВЛК

Обмежено придатним військовозобов’язаним у зв’язку зі скасуванням цього статусу, треба протягом дев’яти місяців пройти ВЛК.

Направлення на комісію має видати ТЦК, але є нюанс. Про це в ефірі телемарафону повідомила директор Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксана Сухорукова.

“Громадяни (обмежено придатні, – Gazeta.ua) мають пройти протягом дев’яти місяців з дати вступу закону. Людина не може сама пройти ВЛК. Людину мають направити. Якщо ми говоримо про військовозобов’язаного, то тоді його має направити ТЦК, в якому людина стоїть на обліку”, – розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для військовозобов’язаних запровадять новий документ: подробиці від Генштабу

Тобто, за її словами, механізм такий – військовозобов’язаний стоїть на обліку в ТЦК. У свою чергу, у ТЦК є інформація про статус “обмежено придатний” цього військовозобов’язаного. І ТЦК має повідомити людину, коли вона має пройти ВЛК і видати направлення.

Водночас Сухорукова вказала на важливий момент.

“В будь-якому разі я хочу наголосити, що народні депутати поклали обов’язок перепройти ВЛК на громадян. Тобто якщо до вас не приходить протягом довгого періоду часу повідомлення від ТЦК, то варто піти та оновити свої дані самостійно”, – констатувала посадовиця.

Військовозобов’язані можуть оновити дані через електронний кабінет.

У такому випадку вони проходитимуть ВЛК після отримання відповідної повістки. Про це в заявив представник Генерального штабу ЗСУ Юрій Глущенко.

Він також відповів, чи автоматично всі, хто оновлюють дані, отримують направлення на проходження ВЛК.

Read Previous

На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі

Read Next

💪😎 Оце сила! “Буревій” ЗСУ в дії #shorts

Most Popular