У США висловились про новий контрнаступ України – Financial Times

Після отримання військової допомоги від США у розмірі понад $60 млрд Україна намагатиметься здійснити новий контрнаступ у 2025 році.

Однак, поки ще варто очікувати “російських успіхів у найближчий період” на полі бою. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, якого цитує Financial Times.

За його словами загарбники просуватимуться на фронті в Україні, адже не можна миттєво “перемкнути вимикач”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має ігнорувати вимоги США не атакувати російські НПЗ – Годжес

Однак, на думку Саллівана, з новою допомогою від Вашингтона Київ матиме можливість “тримати оборону” і “забезпечити, щоб Україна вистояла проти російського нападу” протягом 2024 року.

Він вважає, що у 2025 році Україна має намір “рухатися вперед, щоб повернути собі територію, яку росіяни відібрали у неї”.

“Його коментарі щодо потенційного контрнаступу з боку України є найчіткішою артикуляцією Білого дому щодо того, як він бачить розвиток конфлікту, якщо президент Джо Байден переможе на виборах у листопаді”, – йдеться в публікації.

Видання також додає, що будь-який новий наступ України у 2025 році залежатиме від збільшення і схвалення фінансування з боку Конгресу США і Білого дому.

США ведуть з країнами “Великої сімки” переговори щодо виділення Україні $50 млрд. За американським планом, більшість коштів буде отримано з відсотків, які накопичаться від заморожених російських активів.

Вашингтон хоче, аби відповідна угода була підписана на саміті G7 у червні.

Read Previous

🤯ЯКОВЕНКО: Росіян хочуть ЗАГНАТИ в концтабори! СРСР оживає. Терпіння мігрантів НА МЕЖІ

Read Next

У ніч на Великдень у Харкові знову лунали вибухи – ворожий дрон влучив у приватний сектор

Most Popular