У Повітряних силах розкрили деталі знищення чергового російського Су-25

Російський штурмовик Су-25 4 травня збили бійці Сухопутних військ ЗСУ.

Для цього застосували систему ППО малого та середнього радіуса дії. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Gazeta.ua.

“Ви бачите, що цей літак збив підрозділ Сухопутних військ ЗСУ. Як ви знаєте, у Сухопутних військах теж є системи ППО. Зокрема, ми бачимо роботу малого і середнього радіусу ППО, які можуть справлятися, зокрема, з літаками, і є вкрай важливими”, – сказав він.

Знищення цього літака стало ще одним свідченням того, що ЗСУ потрібні засоби, щоб вражати такі цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні окупантів та гори техніки: у ЗСУ назвали нові втрати РФ

“ЗСУ потрібні переносні ЗРК, які можуть боротися як з низьколітаючими цілями, так і з безпілотниками, яких досить багато. І звісно, більш серйозні комплекси, не тільки західні, а наприклад і БУКи, які можуть ефективно протистояти російським гелікоптерам та штурмовикам, в тому числі Су-25”, – зазначив Євлаш.

Він не виключив, що на збиття літака вплинув й особистий фактор пілота.

“Якщо він відчув себе безстрашним і вже зробив декілька вильотів і його не дістали, то це не означає, що його не дістануть завтра-післязавтра. Ймовірніше він вирішив, що зараз може виконати певний проліт, але був впольований ЗСУ та знищений”, – сказав речник.

Він додав, що штурмовики Су-25, які ще називають “Грачами”, виконують завдання на лінії зіткнення, зокрема, обстрілюють позиції ЗСУ різного типу ракетами.

Українські військові зі 110-ї окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25.

Літак знищили на Донеччині, повідомив 4 травня президент Володимир Зеленський. Він подякував усім воїнам, “хто попри жорсткий російський тиск, попри всі складнощі ситуації зараз знищує окупантів”.

Read Previous

В Україні дешевшають помідори – експерти назвали причини

Read Next

Спливло ТАЄМНЕ! Це може зробити тільки Китай: Путін на порозі ПОГАНИХ НОВИН від Сі. РФ розпадеться?

Most Popular