Навіщо Росії мобілізація на окупованих територіях – у британській розвідці пояснили

Мобілізація жителів тимчасово окупованих територій є частиною кампанії Кремля з русифікації та змушення населення прийняти нову владу, вважають у британській розвідці.

Там нагадали, що так званий “губернатор Запорізької області” Євген Балицький підписав розпорядження про підготовку необхідної інфраструктури та заходів для проведення призову на військову службу в окупованих Росією районах Запоріжжя. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії у соцмережі Х.

Аналітики зазначають, що це буде перший призов на цій тимчасово окупованій Росією території з моменту її захоплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський кримінал з’їжджається на Донбас

“Цілком ймовірно, що Росія розглядає цей захід як спосіб задовольнити потребу російських збройних сил у додатковому персоналі для підтримки своїх військових зусиль. Вплив указу, ймовірно, буде обмеженим з огляду на те, що значна частина населення Запоріжжя виїхала”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Мелітополі, найбільшому окупованому росіянами місті Запорізької області, залишилося лише 40% довоєнного населення. Половина з них – етнічні росіяни, яким запропонували роботу в місті.

“Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління. Кремль продовжує проводити невпинну політику русифікації на тимчасово окупованих територіях України”, – додають у британській розвідці.

Російські окупанти розпочинають призов на строкову службу молоді з тимчасово захоплених територій Запорізької області.

Ще наприкінці березня диктатор Володимир Путін підписав указ про призов на строкову службу громадян РФ. Виключень для окупованих територій в документі немає.

Read Previous

Лукашенко на Великдень зробив цинічну заяву про мир в Україні

Read Next

😱Реальні кадри З ПОЛЯ БОЮ #shorts

Most Popular