Швейцарія запросила Папу Римського на глобальний Саміт миру щодо України

Президент Швейцарії Віола Амгерд запросила Папу Римського Франциска на саміт щодо української формули миру, який пройде в червні цього року у швейцарському Бюргенштоці.

Амгерд напередодні провела зустріч із Франциском у межах свого візиту до Італії, назвавши її “цікавим обміном думками” у “сердечній атмосфері”. Про це повідомляє швейцарське агентство Blick.

Сторони, серед іншого, говорили про війну Росії проти України та інші “проблемні місця” у світі.

“Ми запросили Святий Престол. Ватикан дуже позитивно ставиться до мирної конференції”, – сказала швейцарський президент, коментуючи зустріч з Папою Римським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав три питання, які підніме Україна на Саміті миру в Швейцарії

Також Амгерд підтвердила, що Швейцарія цього тижня розіслала запрошення на саміт, натякнувши, що серед країн-одержувачів є Бразилія, Індія, Китай та Південна Африка.

“Я впевнена, що буде хороша явка”, зазначила вона.

На думку швейцарської президентки, саме присутність якнайбільшої кількості країн буде ознакою успішності Глобального саміту миру.

Глобальний Саміт миру – це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. Вона буде спрямована на досягнення миру в Україні.

Як зазначив глава українського МЗС Дмитро Кулеба, Росія від початку агресії проти України у 2014 році постійно перешкоджає будь-яким мирним переговорам та ініціативам, тому її участь у Глобальному саміті миру в Швейцарії не передбачається.

Read Previous

⚡️ТИЗЕНГАУЗЕН: ВИРІШАЛЬНИЙ момент! Саміт миру ЗУПИНИТЬ Путіна? ВАЖЛИВА зустріч Сі @TIZENGAUZEN

Read Next

Епіфаній розповів про діяльність ПЦУ на тимчасово окупованих територіях України

Most Popular