США більше не дають зброї Ізраїлю

Сполучені Штати призупинила постачання боєприпасів американського виробництва до Ізраїлю.

Це перша зупинка поставок озброєння після атаки ХАМАСа на Ізраїль 7 жовтня, пише видання Axios із посиланням на двох ізраїльських чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетаньягу просить у Байдена захисту від арешту – ЗМІ

Інцидент викликав серйозне занепокоєння в ізраїльському уряді. Проте прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що не зупинить майбутні атаки ізраїльської армії. “Якщо нам доведеться боротися наодинці, боротимемося самі”, сказав він.

Останніми днями Нетаньягу зробив кілька заяв про те, що має намір віддати наказ про вторгнення в Рафах (місто на півдні Сектору Гази) незалежно від того, чи досягнуть Ізраїль і ХАМАС угоди про звільнення заручників і про припинення вогню.

Раніше речник Білого дому Джон Кірбі заяви, що ізраїльські лідери розуміють, що президент Байден “щирий”, коли говорить про можливість змін у політиці США щодо війни в Газі, “якщо вони продовжать якусь наземну операцію в Рафаху, яка не бере до уваги біженців”.

Рафах – місто в південній частині Сектора Гази на кордоні з Єгиптом, яке Ізраїль називає “останньою твердинею” ХАМАСу. Наразі там перебуває понад 1 млн цивільних, здебільшого – біженці з північної та центральної частин Гази, що залишили свої домівки під час операції ЦАХАЛ протягом минулих місяців.

Read Previous

Як обрати маску для сну: будете висиплятися і позбудетесь мішків під очима

Read Next

Сі Цзіньпін назвав війну в Україні кризою

Most Popular