Росіяни в Авдіївці пустили на метал устаткування коксохімічного заводу

Російські загарбники після окупації Авдіївки (Донецька область) почали вивозити на метал устаткування розбитого ним місцевого коксохімічного заводу.

Лом із залишків коксохімічного заводу переправляють до порту Маріуполя. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подружжя з Авдіївки виживало під “Градами” і бомбами: спецпроєкт “Близько до нуля”

“Реалізацією” конструкцій Авдіївського коксохіму займаються компанії, які підконтрольні ватажку терористичного угруповання ДНР Денису Пушиліну.

У Центрі наголошують, що колаборанти, які грабують залишки знищеної російськими окупантами Донецької області “в будь-який момент отримають рахунок від Руху Опору”.

“Авдіївський коксохімічний завод” (АКХЗ) розташований у місті Авдіївці Донецької області. Підприємство випускало 31 вид продукції, основним із яких є доменний кокс для металургії.

Згідно з відкритими даними, на частку АКХЗ припадало до 23% виробництва доменного коксу в Україні. АКХЗ постачало продукцію на українські підприємства, та експортувало до різних країн світу.

Під час масових атак російських окупантів, зокрема з осені минулого року, територія заводу постійно потрапляла під ворожі обстріли та авіаудари.

Read Previous

На фронті загинув волонтер та доброволець Едуард Хатмуллін

Read Next

Поливаний понеділок: листівки, вірші та вітання

Most Popular