Синоптики оновили прогноз на понеділок

6 травня в Україні буде хмарно з проясненнями.

Найтепліше сьогодні буде на сході країни, повідомили в Укргідрометцентрі.

“У низці областей можливі дощі з грозами”, – сказано в повідомленні.

У західних, північних та в більшості центральних областей вночі місцями пройшли невеликі, а вдень будуть помірні короткочасні дощі, подекуди з грозами. На решті території без опадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальні градуси та дощі з грозами: прогноз погоди на 6 травня

Вітер переважно пануватиме південно-західний, 7-12 м/с. Удень у західних та північних областях місцями можливі пориви до 15-18 м/с. Температура вдень становитиме +20…25°С, у Карпатах та на узбережжі морів прогнозують +14…19°С.

У Києві понеділок передбачається ще теплим, вдень +22…24℃. Місцями пройде короткочасний дощ, можлива гроза.

З вівторка, починаючи із півночі та заходу України, очікується зниження температури повітря. Увесь наступний тиждень буде переважно свіжим, всередині тижня ймовірні заморозки.

В Україні літо цього року можливо буде спекотним. На це вказують і розрахунки, і експертні оцінки. Але ймовірно, що не варто очікувати рекордну спеку.

З одного боку очікується нейтральна фаза між “Ель-Ніньйо” та “Ла-Нінья”, а з іншого – на планету впливатиме дуже активна сонячна радіація, розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Read Previous

ЗСУ мають якнайшвидше перехопити ініціативу на фронті – ISW

Read Next

Не розповідайте нікому нічні сни: заборони та прикмети дня

Most Popular