Назвали умову, за якої США можуть втрутитися у війну в Україні

У Конгресі Сполучених Штатів Америки назвали умову, за якої американські війська втрутяться у війну в Україні.

Лідер демократів у Палаті представників США Хакім Джеффріс заявив, що російський диктатор Володимир Путін прагне захопити більше територій інших країн, щоб “відтворити” Радянський Союз, пише CBS News.

“У разі успіху росіян у війні, США може довестися втрутитися у військовому плані. Ми не можемо дозволити Україні впасти, тому що якщо це станеться, існує значна ймовірність того, що Америці доведеться втрутитися в конфлікт – не просто грошима, але і з нашими військовослужбовцями”, – сказав він.

Джеффріс наголосив на важливості подальшої підтримки України у війні з Росією. За словами конгресмена, така допомога важлива, зокрема, для запобігання розширенню війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоні лінії для РФ: назвали умови, за яких НАТО втрутиться у війну

Російський диктатор і надалі погрожуватиме союзникам НАТО. Агресія РФ не закінчилася вторгненням Путіна до Грузії, як і на захопленні Криму та територій Донецької і Луганської областей ще в 2014 році, додав американський політик.

“Чи повинні ми вірити, що перед обличчям такого роду послідовної агресії, якщо ми дозволимо Путіну досягти успіху в Україні, він зупиниться лише на Україні? Звичайно, ні”, – наголосив Джеффріс.

Україні необхідно якнайшвидше перехопити ініціативу на полі бою.

Росія отримає багато переваг, якщо матиме ініціативу в 2024 році, йдеться у звіті від Інституту вивчення війни (ISW). Дочекавшись військової допомоги США, ЗСУ слід якомога швидше перехопити ініціативу.

Read Previous

На Херсонщині частіше використовують керовані авіабомби

Read Next

Незвичні кошики, мінісукні та приготування паски: як українські зірки відсвяткували Великдень (фото)

Most Popular