Атака на Суми: повідомили про проблеми зі світлом, водою і транспортом

Росія вночі масовано атакувала енергосистему Сумської області, внаслідок чого в обласному центрі та ще в декількох районів зникло світло.

Об’єкти критичної інфраструктури довелося переводити на резервне живлення, звітує Сумська ОВА.

“Ворог завдав удару по енергетичним об’єктам регіону. Внаслідок атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів. Через що об’єкти критичної інфраструктури довелося переводити на резервне живлення. Водопостачання та лікарні будуть забезпечені резервним живленням в повному обсязі. Також, в місті розгортаються пункти незламності”, – проінформували в СОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по енергетичних об’єктах Сумщини

Росіяни пошкодили високовольтний об’єкт. Аварійно-відновлювальні роботи розпочались одразу після відбою тривоги. Енергетики обіцяють, що поетапно подаватимуть світло для споживачів.

Наразі у Сумах тимчасово відсутнє водопостачання будинків мікрорайонів: Хіммістечка та Басів, вулиць Харківської, Сергія Табали, Холодноярської бригади (СКД), Української Народної Республіки (Катерини Зеленко), Староріченської (Генерала Чеснова), Миру, Богуна, проспекту Свободи та прилеглих до них вулиць.

“Завдяки злагодженим та професійним діям аварійних служб, енергетиків, вночі електропостачання у постраждалих районах, та частково у місті Суми було відновлено. Роботи тривають”, – кажуть у Сумській ОВА.

Водозабори міста працюють у звичайному режимі. Окрім Пришибського водозабору, роботу якого комунальники відновлюють через проблеми в енергосистемі внаслідок атаки.

У зв’язку зі станом енергосистеми міста, на лінії працюють лише тролейбуси з автономним ходом. Втім, фахівці роблять усе, аби поліпшити ситуацію.

Вночі росіяни завдали ракетно-дронового удару по Сумщині. Серед пошкодженої цивільної інфраструктури – високовольтний об’єкт Укренерго. Аварійно-відновлювальні роботи розпочались одразу після відбою тривоги. Ремонтні бригади Укренерго працюють над поетапним відновленням енергопостачання споживачів.

Не припиняє ворог атак і на енергооб’єкти Харківщини. Вчора ввечері дією захисту вимикалось обладнання місцевого обленерго. Більшу його частину вже повернуто в роботу, але повному відновленню енергопостачання заважають бойові дії поряд з об’єктами енергетичної інфраструктури. Ремонтні роботи проводять залежно від безпекової ситуації.

Read Previous

П’ять страв, які розвантажать організм після великоднього застілля

Read Next

😳Z-патріот РОЗНІС АРМІЮ Путіна, це рве інтернет! Соловйов ВИБУХНУВ через ракети ЗСУ | BREAKING РАША

Most Popular