Британська розвідка порахувала “кадировців”

У чеченських підрозділах російської армії на війні з Україною зараз перебуває близько 9 тис. осіб.

“Кадировців” на початку повномасштабної війни відвели для проведення операцій з охорони тилу. Їх називали “Tiktok-військами” за публікації про фейкові “успіхи”, пише розвідка Великої Британії.

У травні 2023 року російську приватну військову компанію “Вагнер” вивели і туди перевели “кадировців”.

“Цілком імовірно, що чеченські спецпризначенці несуть основний тягар бойових дій на передовій, тоді як основна частина чеченських сил продовжує вести операції з охорони тилу, йдеться в огляді”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль міняє “вагнерівців” на загони Кадирова ‒ ISW

Також чеченці займаються навчанням російських новобранців. У керівництві Чечні заявляють, що російський Університет спецназу в Гудермесі з 2022 року забезпечив навчання близько 42 тис. російських військовослужбовців.

Але ймовірно, що персонал проходить навчання в університеті лише протягом 10 днів. Це ставить під сумнів ефективність навчання та самого навчального закладу.

Рамзан Кадиров пригрозив “помстою в повному сенсі слова” на українському фронті, “в зоні СВО”, за масовану атаку безпілотниками на Москву 30 травня. У ній російська пропаганда та влада звинувачує Україну.

Погрози чеченського диктатора Рамзана Кадирова щодо відповіді на атаку дронами по Москві прокоментував секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов. Він заявив, що голові Чечні слід мститися не Україні, а Росії.

Read Previous

Що додати в кінці замісу тіста, щоб випічка мала неабиякий аромат: чотири інгредієнти

Read Next

😫ПЕРЕПОЛОХ НА РОСІЇ! Світ наближає МИРНІ ПЕРЕГОВОРИ. Путін проти – ГОЛОВНЕ за 6.05

Most Popular