ЄС розробляє новий пакет санції проти РФ: журналісти дізналися, що в нього буде входити

Європейський Союз планує запровадити новий, чотирнадцятий пакет антиросійських санкцій.

Буде заборонена перевалка російського скрапленого природного газу (СПГ), використання портів ЄС суднами, що перевозять товари, які сприяють російським військовим зусиллям, і посилена відповідальність за будь-які порушення санкцій, пише агентство Reuters.

Окремо санкції стосуються притягнення до відповідальності компаній, якщо вони нехтуватимуть санкціями. Компанії повинні будуть мати системи належної обачності для виявлення та зменшення ризиків експорту до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квітневий аванс. Навіщо США послабили санкції проти російських банків

Пропозиції також включають заборону політичних партій, аналітичних центрів або ЗМІ в ЄС, які отримують економічну вигоду від Росії, а також додавання медіа “Голос Европы”, “РИА Новости”, “Известия” та “Российская газета” до списку санкцій.

ЄС намагатиметься посилити заборони на польоти та автомобільні перевезення товарів для літаків або вантажівок, які належать або контролюються росіянами.

Під заборону не підпадатимуть необроблені алмази, імпортовані з Росії до 1 січня, і діаманти, імпортовані до 1 березня або 1 вересня, залежно від ваги.

Сполучені Штати Америки 2 травня оголосили новий пакет санкцій проти Російської Федерації.

Міністерство фінансів США запровадило санкції щодо майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятися від обмежень.

Read Previous

Яка доза алкоголю може призвести до раку

Read Next

Ізраїль завдав ударів по об’єктам ХАМАСу

Most Popular