Штрафи не допомогли: суд може арештувати Трампа за неповагу

45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд.

Суддя у кримінальному процесі про підкуп порнозірки оштрафував його на $1 тис. за неповагу до суду, пише Reuters.

“Суд не бачить, що кілька штрафів вплинули на Трампа. Це вже 10 випадок, коли Трампа штрафують за порушення наказу про нерозголошення інформації. Наступного разу ексочільника Білого дому можуть відправити в’язниці”, – сказано в повідомленні.

Суддя Хуан Мерчан сказав, що дев’ять штрафів у розмірі $1 тис., які він наклав раніше, здається, не заважають Трампу порушувати судову таємницю. Зокрема Трамп продовжує розповсюджувати інформацію про присяжних і свідків у першому кримінальному процесі проти колишнього президента США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримка України: генерал США сподівається, що Трампа не оберуть

Дане порушення карається штрафом у $1 тис., або увʼязненням на 30 діб.

Представник суду вважає увʼязнення останнім засобом, оскільки він може зірвати судовий процес, створити надзвичайні проблеми з безпекою та ускладнити президентські вибори 2024 року. Водночас він підкреслив, що тривалі та навмисні порушення Трампом наказу про нерозголошення інформації є прямим нападом на верховенство закону.

“Я не хочу накладати ув’язнення і зробив усе можливе, щоб уникнути цього. Але я зроблю це, якщо необхідно”, – сказав суддя.

Минулого тижня Мерчан оштрафував Трампа на $9 тис. за дев’ять постів у соціальних мережах, які, на його думку, порушили заборону нерозголошення інформації.

Європа повинна збільшити допомогу Україні до розмірів американської, заявив 45-й президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп в інтерв’ю журналу Time.

Раніше колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вже критикував Європу за недостатню допомогу Україні.

На початку березня прем’єр Угорщини Віктор Орбан після зустрічі з Трампом заявив, що у разі повторного обрання на посаду президента США, Трамп виступатиме проти будь-якої підтримки України у війні з РФ.

Read Previous

Росія втратила 25 танків і понад 1160 окупантів за добу

Read Next

Можливі грози – яку погоду прогнозують на сьогодні

Most Popular