За зрадниками стежать до затримання – СБУ

Російських агентів зазвичай затримують ще до того, як вони встигають завдати шкоди.

За затриманими нерідко ховається ціла мережа, розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк, передає “РБК-Україна”.

Протягом минулого року викрили 47 агентурних мереж. Цього року – вже 11.

“Це були різнокаліберні мережі за участю різних осіб: від тих, де діяли народні депутати, до тих, де залучалися окремі представники сил оборони. Серед іншого ці мережі займалися і коригуванням російських обстрілів у різних регіонах”, – каже начальник СБУ.

Перед затриманням за навідником деякий час стежать. Йому можуть “згодувати” завідомо неправдиву інформацію і це допомагає у розкритті цілої мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник хотів отруїти командування на Південному напрямку

Речник СБУ Артем Дехтяренко пояснив, що для збору інформації використовують різноманітні методи: від моніторингу відкритих даних, чи інформації від власних джерел і закінчуючи свідченнями затриманих. Зокрема існують й контррозвідувальні заходи, але подробиці щодо цього не розкриваються.

Від початку повномасштабної війни викрили понад 2,5 тис. справ проти зрадників. Більш як 500 справ стосуються ворожих коригувальників.

Люди йдуть на зраду за гроші, через ідейні міркування або бажаючи “застовпити” за собою місце в окупаційній владі.

Здебільшого зрадників вербують ФСБ й ГРУ Росії. Часто їх знаходять у соціальних мережах, рідше зрадники самостійно виходять на контакт.

За час повномасштабної російської агресії СБУ викрила понад 300 зрадників. Зрадники були в різних органах “кротів” викрили у секретаріаті Кабінету міністрів й Торгово-промисловій палаті, розповів голова СБУ Василь Малюк.

Read Previous

alyona alyona впала на сцені під час генеральної репетиції Євробачення

Read Next

Підрахували гонорар Ломаченка за мегабій із Камбососом

Most Popular