Гринкевичі взялися скаржитися на ДБР через Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради – ЗМІ

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо перевірки фактів порушень у частині забезпечення військовослужбовців Збройних сил України речовим майном вивчає окремі питання справи Гринкевичів.

Про це йдеться у документах листування ТСК, передає “Главком”.

У документах вказано, що питання розслідування фактів порушень у частині забезпечення військовослужбовців ЗСУ речовим майном з боку ДБР, перед ТСК ініціювала сторона Ігоря та Романа Гринкевичів. Компанія Романа протягом минулого року на виконання укладених з Міноборони договорів постачала військову форму.

“Підставою Звернення є те, що діями правоохоронних органів, а саме Державного бюро розслідувань, створюються перешкоди для отримання прийнятого Міністерством оборони України речового майна військовослужбовцями Збройних Сил України, що породжує негативний вплив на боєготовність ЗСУ до відсічі збройної агресії та підриває обороноздатність України”, – йдеться у листуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони визнало себе потерпілою стороною у справі Гринкевичів

У документах пишуть, що ДБР нібито блокує на складах понад 100 тис. комплектів військового одягу. Додають, що нарікань на одяг від Гринкевичів не було.

У листі голови ТСК Анни Скороход йдеться, що комісія буде вивчати ці факти “у рамках перевірки діяльності Міністерства оборони України щодо здійснення закупівель для потреб військовослужбовців”.

29 грудня Державне бюро розслідувань повідомило про затримання бізнесмена Ігоря Гринкевича. За словами правоохоронців, той пропонував співробітнику бюро $500 тис. хабаря. Хабар нібито мав посприяти поверненню майна, вилученого у підконтрольних бізнесмену компаній в ході розслідування раніше відкритого провадження.

30 грудня Печерський районний суд міста Києва обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю 429 млн 440 тис. грн застави.

ДБР повідомило, що майно родини і компаній львівського бізнесмена арештували.

17 січня Ігорю Гринкевичу повідомили про нову підозру. Злочинна організація завдала державному бюджету збитків на майже мільярд гривень .

Міністерство оборони розірвало всі договори з компаніями, пов’язаними з Гринкевичем.

18 січня ДБР оголосило в розшук Романа Гринкевича – сина затриманого львівського бізнесмена. 22 січня його затримали.

Read Previous

Андре Тан засвітився на вечірці у Лондоні – блогер

Read Next

Проводи-2024: коли поминаємо найрідніших

Most Popular