У Повітряних силах України розповіли про новинки у військовій сфері РФ

Росія атакує Україну, використовуючи нові літаки Су-57.

Їх країна-агресор збудувала кілька десятків, але точну кількість ніхто не знає, розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в інтервʼю NV.

“Вони тривалий час тримали в таємниці тактико-технічні характеристики, зовнішній вигляд. Зараз він відомий, останній раз ми цей літак бачили над акваторією Чорного моря, коли він намагався атакувати наші цивільні об’єкти в Кривому Розі. Але варто зазначити, що вони нечасто його використовують. Заявлено, що він п’ятого покоління, нібито може робити нереальні речі. Однак насправді його характеристики дещо не відповідають дійсності. І вартість цього літака надзвичайно велика, це мільйони доларів”, зауважив Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики назвали основну мету російських військ на 2024 рік

Він також додав, що росіяни намагаються застосовувати Су-57 “на віддаленні”.

“Росіяни розуміють: якщо буде його втрата, то буде показано, що показники далекі від реальності. Вони намагаються його застосовувати на віддаленні, в тому числі і з ракетами Х-69, які можуть теоретично використовувати і Су-24, і Су-35. Тож Су-57 дороге брязкальце і поводяться з ним дуже обережно”, пояснив він.

Крім того, Євлаш розповів про російську систему С-500 “Прометей”.

“Як бачимо, досить часто росіяни схильні перебільшувати ефективність своїх комплексів, їх потужності і спроможності. Але разом з тим ми ще не бачили їх у справі. Потрібно буде побачити в бою, наскільки заявлені тактико-технічні характеристики будуть відповідати реальним. Поки що ми бачили в дії роботу їхніх С-400 “Тріумф”, про С-500 поки не йшлося. Дочекаймося, коли вже офіційно буде підтверджено інформацію про їх застосування, і ми зможемо зробити висновки. У цього комплексу заявлені дуже високі показники, він ніби може перехоплювати ракети на дуже великих висотах, чого не могли робити попередні їхні аналоги. Бій покаже”, резюмував речник ПС ЗСУ.

У ЗМІ почала зʼявлятися інформація, що Росія задіює під час завдання ударів по Україні літак Су-57. Відомо, що перший політ він здійснив наприкінці січня 2010 року, а на озброєння армії країни-агресора прийняли його у 2018 році.

Екіпаж цього літака складається з 1 особи. Бойовий радіус становить 2000 кілометрів, а дальність польоту 4500 кілометрів. Щодо габаритів винищувача Су-57, то його довжина становить 19,7 метрів, висота 4,8 метра, а розмах крила 14 метрів.

Літаки Су-57 є носіями ракет Х-69, якими Росія віднедавна почала завдавати ударів під час атак по Україні.

Read Previous

Заступник генпрокурора мешкає в елітному будинку за понад 18,5 мільйонів – “Схеми”

Read Next

Терміново! СІ ЦЗІНЬПІН послав РОСІЮ. Підписав СТРАШНІ для ПУТІНА документи у ФРАНЦІЇ

Most Popular