Румунія готова обговорити поставку Patriot для України, але є умови

Румунія готова розглянути питання щодо відправки в Україну ракетної системи Patriot.

Про це сказав президент Румунії Клаус Йоганніс після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні, повідомляє Reuters.

“Президент Байден згадав про це … під час нашої зустрічі, і я сказав, що я відкритий для обговорення. Я повинен обговорити це у Вищій раді оборони, щоб побачити, що ми можемо запропонувати, і що ми можемо отримати натомість, тому що неприйнятно залишити Румунію без протиповітряної оборони”, – сказав Йоганніс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Румунії знову впали уламки російських дронів ‒ як відреагували в НАТО

Президент США похвалив Румунію за те, що вона “активізувалася” для допомоги Україні у протистоянні російській агресії.

“Сполучені Штати готові підтримувати вас”, – сказав Байден Йоганнісу.

У свою чергу Йоганніс подякував Байдену за прийом і назвав трансатлантичний альянс “наріжним каменем нашого демократичного способу життя”. Він сказав, що має намір досягти прогресу в скасуванні віз для румунських мандрівників до США, але найважливішою темою є “знайти спосіб відновити мир” у Європі та гарантувати, що російський диктатор Володимир Путін не переможе.

Україна потребує якнайшвидшого постачання додаткових систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot і SAMP/T для захисту українців від російського терору.

У березні на засіданні Контактної групи з питань оборони України партнери запевнили у подальшому наданні більшої кількості ракет для систем ППО.

Німеччина надасть Україні третю систему протиповітряної оборони Patriot зі своїх запасів.

Read Previous

Знайшли чашу з древнім символом

Read Next

Морква виросте великою та смачною: рецепт натурального добрива

Most Popular