Росія використовує хімічну зброю у промислових масштабах – британський полковник

Російські окупанти активно використовують хімічну зброю в Україні.

Таким чином вони намагаються вигнати українських солдатів з окопів на лінію вогню. Про це у колонці для Telegraph пише полковник британської армії у відставці Хеміш де Бреттон-Гордон.

За його словами, на фронті в Україні росіяни застосовують хімічну зброю у промислових масштабах.

Полковник каже, що на власному досвіді переконався, наскільки смертоносною може бути російська хімічна зброя.

“Не в силах зломити дух і стійкість київських військ за допомогою звичайних озброєнь, Кремль вдається до газових атак у стилі Першої світової війни. У той час як державні діячі Заходу зайняті спробами уникнути ескалації, якою Путін і його бандити погрожують майже щодня, Росія обдурила наших лідерів, змусивши їх ігнорувати хімічну загрозу”, – пише британський військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розповіли про ситуацію на фронті: свіже зведення

За його словами, протягом останнього року російські війська застосовували хімічну зброю в промислових масштабах і з великим ефектом.

“Застосовуваний газ CS перебуває на лівому кінці шкали смертоносності хімзброї, і його застосування за певних обставин є законним – здебільшого для придушення громадянських протестів і непокори. Але саме цю двозначність і очевидне бажання Заходу не вплутуватися рішуче в цю складну війну Путін використовує, як диригент використовує оркестр”, – зазначив полковник.

За його словами, хімічна зброя чинить руйнівний ефект на незахищених солдатів. Водночас психологічна шкода в десятки разів перевершує фізичну.

“Це жахливо геніальна зброя, і якщо у вас немає моралі і нікому вас зупинити, ви використовуватимете її постійно. У Путіна і його бандитів немає ні того, ні іншого, і він використовує їх з великим ефектом і без страху відплати”, – зазначив військовий.

У цьому зв’язку він закликав надати Україні обладнання для захисту, а також навчити українських солдатів виживати в таких атаках.

“Я робив це в Сирії та Іраку, і це спрацює і в Україні. Коли сирійські мирні жителі сотнями гинули від хімічних атак Асада, а іракські солдати, яких я консультував, зазнавали атак хімічної зброї ІД, ми давали їм спорядження і навчання і спостерігали, як втрати помітно знижувалися”, – зазначив полковник.

Він також додав, що зброя, яку використовують росіяни, діє лише кілька хвилин і для захисту від неї не потрібне особливе екіпірування – достатньо звичайного протигаза.

“Ми, як і раніше, є провідним виробником протигазів у всьому світі. Настав час і нам вийти на новий рівень”, – зазначив військовий.

Російські окупанти частіше використовують небезпечні хімічні речовини як зброю.

Протягом березня мобільні групи зафіксували 371 випадок застосування ворогом боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних речовин. Це на 90 випадків більше, ніж за попередній місяць, повідомив Генштаб ЗСУ.

Read Previous

На Київщині є постраждалі внаслідок нічної атаки РФ – ОВА

Read Next

⚡КАЗАНСЬКИЙ: Ефір пішов НЕ ЗА ПЛАНОМ! Заява українця ВІДІБРАЛА МОВУ у Z-пропагандистів

Most Popular