Україна наздогнала РФ за виробництвом дронів-камікадзе

У 2024 році Україна наздогнала Російську Федерацію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічним Shahed-131 та Shahed-136.

Підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва, заявив гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін в інтерв’ю “АрміяInform”.

“Зокрема, йдеться про виробництво дронів. Оскільки приватні підприємства не можуть забезпечити потрібну кількість, тому підписують ліцензійну угоду, і до виробництва залучаються підприємства Укроборонпрому. І це вже дало свої результати. У 2024 році Україна наздогнала Росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони вперше закупило дрони Mavic для ЗСУ

Сметанін підтвердив слова міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. Той нещодавно заявив, що “усе, що вибухає на Росії, – все наше”.

Також для розробки нових видів озброєнь залучено дуже велику кількість приватних підприємств-розробників, науковців.

“Є розробки більш інноваційні, є такі, що відповідають завтрашньому дню”, – додав гендиректор Укроборонпрому.

Німецька компанія з виробництва дронів Quantum-Systems GmbH відкрила в Україні ще одне підприємство. Це вже другий завод цієї компанії. Планується, що до кінця року на ньому будуть працювати 100 осіб. Завдяки новому підприємству виробничі потужності компанії зростуть до 1 тис БПЛА на рік.

Read Previous

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжено – Рада ухвалила рішення

Read Next

🤯 Путін СПРОБУЄ напасти на країни НАТО. Розкрили ЦІЛЬ диктатора. Захід може ЗНИЩИТИ Росію?

Most Popular