Як позбутися колорадських жуків народними методами – кілька порад

Боротися із колорадськими жуками доводиться відразу, як тільки картопля сходить.

Для цього не обов’язково купувати дорогі хімікати. Впоратися з проблемою допоможуть дієві народні методи, пише Gazeta.ua.

Найефективнішим та екологічно безпечним способом є ручне прибирання шкідників. Але цей метод підходить для невеликих ділянок. При цьому особливу увагу слід приділяти огляду листя картоплі зі зворотного боку. Саме там самки відкладають яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три дієві способи, як позбутись кульбаби в дворі та на городі

Якщо ж ділянка картоплі велика й ручний метод не підходить, можна посипати картопляні кущі золою. Цю процедуру потрібно проводити вранці, коли листя ще вологе від роси, або після дощу. Потрібно 10 кг золи на сотку картоплі. Зазвичай навіть одне посипання призводить до загибелі як личинок, так і дорослих жуків через одну-дві доби.

Можна також спробувати використати березовий дьоготь. Його потрібно розвести водою в пропорції 100 мл дьогтю на 10 л води. Таким розчином обприскують рослини тричі на тиждень.

Окрім того, допомогти може настоянка з лушпиння цибулі. Його рекомендують залити водою з розрахунку 10 л гарячої води (70-80°C) на 300 г лушпиння. Суміш настоюють протягом доби.

У боротьбі з колорадським жуком користуються також полином. Потрібно змішати 300 г подрібненої трави полину з 1 склянкою золи, залити отриману суміш 10 л гарячої води й настояти її протягом трьох годин.

Захищати город від ведмедки, яку ще називають капустянкою або вовчком звичайним, потрібно ще навесні.

Саме у цей час шкідники прокидаються від сплячки і починають активно шукати їжу, знищуючи вже посаджені культури. Капустянка може за раз відкласти до 300 яєць, тому боротися з нею слід постійно.

Read Previous

Як чоловіки перевіряють жінок на доступність

Read Next

Учені визначили найзвабливіші жіночі рухи

Most Popular